Voor en na: Kijkje in de keuken

Gepubliceerd op 21 juni 2021 · Leestijd 3 minuten

Keukens opruimen vind ik heerlijk om te doen. Het is een ruimte waar je veel bent, dus waar veel gebeurt, en ook waar je veel kan zien liggen, op bijvoorbeeld het aanrecht. Het aanrecht kan zijn functie een beetje verliezen, het zou in principe een leeg canvas kunnen zijn, waar je elke keer wat kan creëren, wat je na een dag weer opruimt tot het lege canvas dat het mag zijn.

In de situatie hieronder, was het aanrechtblad een beetje een verzamel- en vooral ook magneetplek geworden, van de meest uiteenlopende dingen. De eerste stap die we hebben gezet: alles van het aanrecht afhalen. En dan per ding beslissen: weggooien/weggeven/elders opbergen/hier opbergen. We hebben veel spullen elders kunnen opbergen, en ook flink wat weg kunnen doen (bonnetjes naar het oud papier, spullen die niet meer gebruikt werden, naar de kringloop of een jonger neefje/nichtje). Sommige dingen moesten in de keuken blijven, maar konden in een kastje (wat we ook uitgezocht hadden) opgeborgen worden. Hierdoor was het aanrecht na de sessie enorm veel leger en oogde het zoveel rustiger.

De tweede sessie vroeg ik aan het begin aan de klant hoe ze het lege aanrechtblad vond. Het was trouwens nog steeds netjes opgeruimd! Ze vertelde me, dat ze nu iets meer tijd elke avond kwijt was na het eten, omdat ze nu elke dag 5-10 minuten nam om het aanrecht weer op te ruimen en er een doekje overheen te halen. Die extra tijd nemen moest ze even aan wennen. Ik vertelde haar: we hebben er vorige week met z'n tweeën 6 uur aan besteed, om dit zo te krijgen, omdat er 3 jaar lang niets aan opgeruimd was. Bedenk je eens hoeveel minuten per dag van de drie jaar achterstallig onderhoud, we dus hebben 'ingehaald' vorige week. Ze moest lachen en snapte mijn vergelijking. Liever 5-10 minuutjes het elke dag bijhouden, als een vrij intensieve ochtend elke paar jaar en jezelf er wellicht in de tussentijd al vaak aan ergeren en bedenken dat het anders moet, maar het toch niet oppakken...

Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na

Benieuwd hoe ik jou zou kunnen helpen?

Kies voor meer rust, ruimte en overzicht in je leven. Stuur mij vrijblijvend een berichtje, ik kijk graag naar jouw persoonlijke situatie!