Blog: Back(pack) to basics

Gepubliceerd op 10 april 2021 · Leestijd 6 minuten

Tussen mijn 20e en 30e heb ik veel van de wereld mogen zien. Drie keer enkele maanden in het buitenland gewoond, vrienden in het buiteland opgezocht, en verder nog wat lange vakanties genomen met vriendinnen en later mijn vriend (hoera studentenleven/net werkende leven en nog niet vastzitten aan schoolvakanties). Ik vond het heerlijk: andere culturen en talen leren kennen, andere klimaten voelen, al het moois te mogen bezichtigen wat de wereld te bieden heeft, andere smaken leren kennen, en ga zo maar door.

Okee, leuk, maar wat heeft dit dan met opruimen te maken… vraag je je misschien af. Nou, er is wel degelijk een bruggetje te maken, twee zelfs:

1. Hoe overzichtelijk zijn hotelkamers, caravans of verhuur appartementen?

Alleen de basics zijn aanwezig, qua meubels, linnengoed en spullen. Je voegt er je eigen kleding en wat andere spulletjes aan toe, en je hebt in principe alles wat je nodig hebt om ‘gewoon’ te leven! Het is niet gek dat veel mensen een gevoel van rust ervaren, als ze een hotelkamer binnenstappen. Los van de vaak rustige kleuren en het ontbreken van persoonlijke prullaria, geeft het blanco canvas een gevoel van een schone lei, van alle mogelijkheden die er zijn. 

2. Hoe vrij voelt het om met weinig spullen (zeg, een backpack vol) te leven?

Het is overzichtelijk, (meestal) geordend, te overzien. Je hebt goed nagedacht over het nut van alles in de backpack, want, elke kilo teveel op je rug merk je snel genoeg tijdens het reizen. Je basis is praktisch en nuttig, maar toch was er ruimte om nog wat persoonlijke favorietjes aan toe te voegen, een mooie jurk, sandalen of een stijlvolle ketting en een goed boek wat al tijden op je lag te wachten. 

Dit kun je ook in je huis bereiken. 100% hotel-waardig is niet het doel, want in het echte leven hebben we nou eenmaal ook een koekenpan, wasmachine, stofzuiger en boormachine nodig, omdat we (over het algemeen) geen room-, cleanining- en repair service hebben rondlopen thuis. Een opgeruimde, praktische en werkbare basis is zeker mogelijk, waarbij alles een plek heeft en eventueel uit het zicht opgeborgen kan worden. En dit dan aangevuld met wat mooie persoonlijke spullen waar je blij van wordt, waar herinneringen aan zitten, en die een mooi plekje in huis verdienen.  

Als de basis eenmaal staat, er ontspult, opgeruimd en geordend is, kun je die elementen gaan toevoegen, die je elke dag een beetje doen herinneren aan die fijne hotelkamer op die mooie reis naar een tropisch eiland. Die mooie dikke katoenen badjas, in crème wit, in plaats van dat synthetische veelkleurige ding die je bij het Kruidvat heb gescoord tijdens je studententijd. Die mooie handdoeken, in één kleur, die past bij je badkamer, die ook net een slagje groter zijn dan de rafelende dingen die je al 10+ jaar gebruikt en die je eigenlijk niet aan een logée durft te geven. 

Ben jij klaar om terug te gaan naar de basis en van daaruit op te bouwen, maar weet je niet waar te beginnen? Ik help je er graag bij, zodat jij binnenkort een schone lei hebt om mee te werken. En je je kan gaan verdiepen hoe je deze basis wilt gaan aanvullen met spullen waar je echt blij van wordt, zodat je ruimtes in huis aanvoelen zoals jij het graag zou zien.

Benieuwd hoe ik jou zou kunnen helpen?

Kies voor meer rust, ruimte en overzicht in je leven. Stuur mij vrijblijvend een berichtje, ik kijk graag naar jouw persoonlijke situatie!